Baggrund

 

 

 

Home

Hvem er jeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model 1

Det her er egentlig mit 3 forsøg på at bygge en rebreather. Den første byggede jeg i vinteren 97-98 og fik den testet tidligt i foråret 98. Det var just ingen succes. Specielt da det gik op for mig at den stort set var umulig at gøre ren efter brug. Testdykket gik til 10 m. dybde i ca. 20 minutter.

 
Model 2

Efter dette forsøg byggede jeg på ca. en uge model 2. Den var rent eksperimentel. lungerne var indbygget i en gammel halsvest. Scrubberen var en vin afkøler og nåleventilen stammede fra et gammel ilt og gas svejse apparat.

Jeg nåede at få ca. 13 timer  dykkertid på denne rebreather, med en max dybde på ca. 14 m. Samtidig havde jeg gang i model 3.

 
Model 3

I maj måned 99 kunne jeg så afprøve model 3.

Denne gang havde jeg støbt et glasfiberskjold. Kredsløbet er i tidens løb undergået mange forandringer. Det er den endelige version der kan ses på disse sider. planen var egentlig med tiden at gøre den hellukket, men jeg er blevet træt af at have "lungerne" hængende over skulderne. Derfor er jeg ved at bygge en helt ny rebreather som får "lungerne" om på ryggen.

Enheden har jeg haft ca. 30 timer under vandet på, med langt de fleste dyk i området 20 - 30 m.